توکلی زاده: اشتغالزایی باید محصول و زاییده یک فعالیت اقتصادی سالم باشد

توکلی زاده:  اشتغالزایی باید محصول و زاییده یک فعالیت اقتصادی سالم باشد
نویسنده خبر : مرکز آموزش تاریخ بارگذاری : يک شنبه ، 27 مرداد 1398

توکلی زاده:

اشتغالزایی باید محصول و زاییده یک فعالیت اقتصادی سالم باشد

مدیر عامل کارخانه سیمان زاوه تربت گفت: اشتغال باید ماحصل و زاییده فعالیت های اقتصادی سالم باشد، اگر توانستید در چهارچوب یک فعالیت اقتصادی، ثروت ایجاد کنید، آن سرمایه اشتغال را رقم خواهد زد و آن اشتغال نیز پایدار خواهد بود. حال اگر صرفا هدف اشتغالزایی را دنبال کنیم، ماحصل کار شغلی است که ناپایدار خواهد بود، چرا که ثروتی خلق نکرده است. به بیان واضح تر آن کاری موفق است که بتواند ایجاد سرمایه کند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ «محمدرضا توکلی زاده» در یکی دیگر از سلسله نشست های گفت و گو و انتقال تجارب پیشکسوتان و نخبگان حوزه کسب و کار تحت عنوان «ارزش آفرینان»، اظهار کرد: آدم ثابت و راکدی نیستم، چرا که تفکر بنده بر توسعه گرایی تاکید دارد و تفاوتی ندارد در چه رشته و حوزه ای فعالیت کنم. چنان که تاکنون در بخش ها و زمینه های مختلف اعم از خدمات، کشاورزی، تجارت و صنعت فعالیت کردم. با این حال گاهی در برخی از رشته ها و حوزه ها نیز شکست خورده ام و از آن شکست درس گرفته ام.

این پیشکسوت حوزه تولید و کارآفرینی تصریح کرد: هیچ گاه از اشتباه و شکست در کار هراس نداشته باشید، چرا که اشتباه باعث درس گرفتن می شود، در مقابل باور داشته باشید که بدون اشتباه، هیچ گاه به کمال نخواهید رسید.

وی با بیان اینکه آموزش گرفتن و آموزش دادن در پیشرفت کسب و کار مقوله بسیار تاثیرگذاری است، تصریح کرد: همواره در صدد بودم که خودم تصمیم گیرنده ابتدایی و انتهایی هر کاری باشم تا بتوانم به نتیجه دلخواه برسم.

* خشم بزرگترین آفت تصمیم گیری است

توکلی زاده ادامه داد: دوران دبستان و دبیرستان هر شخصی، شکل دهنده شخصیتش اوست، برای بنده این دوران بسیار لذت بخش بود، چرا که آگاهی بسیاری در تمامی جوانب به شخصیت بنده افزوده شد و همه آنچه از آدم های اطرافم آموختم، بعدها و در ادامه زندگی ام بسیار اثربخش بود.

مدیر عامل کارخانه سیمان زاوه تربت یادآور شد: هیچ گاه خشم بر من غلبه نمی کند و آستانه تحملم بسیار بالا است، هر کسی در هر کاری در زندگی خود باید بیاموزد که خشم را از حیطه زندگی خویش خارج سازد، زیرا خشم بزرگترین آفت تصمیم گیری است و هر تصمیمی که در خشم گرفته شود، قطعا اشتباه خواهد بود.

*با عشق به وطن بازگشتم

توکلی زاده یادآور شد: در خانواده ای متمول به دنیا آمدم هر چند که تعریف این مفهوم در آن روزگار با ثروت و تمول در روزگار فعلی بسیار متفاوت است، در گذشته اگر کسی می توانست زندگی خوبی را اداره کند، مرفه تلقی می شد اما امروز اگر کسی بتواند زندگی خوب و مرفهی داشته باشد، تازه در ابتدای راه است.

این کارآفرین موفق ادامه داد: بعد از اتمام تحصیل در آمریکا، به عشق به وطن به ایران بازگشتم، اما این روزها با حسرت می بینم که جوانان نخبه ما به دلایل متعددی ترک وطن می کنند و این مرا نگران می کند.

وی تصریح کرد: در حقیقت آن روزها، وابستگی به خانواده، سرزمین و عشق به میهنی که ریشه در آن داشتم، عواملی بودند که به مثابه موتور محرکی برای بازگشتم به وطن عمل کردند. این عوامل فقط انگیزه من را نساختند، بسیاری از آدم های آن روزگار هم به اتکای همین علاقه به میهن بازگشتند و نیت داشتند تا این آب و خاک را بسازند و شکوفا کنند.

توکلی زاده خاطرنشان کرد: موفقیت هر شخص زمانی آغاز می شود که منظومه ای از اهداف را برای خود تعریف کرده و گام به گام به آن ها دست پیدا کند. بر این باورم که تحصیل و کسب مدارج و مدارک علمی هدف نیست بلکه وسیله ای در این مسیر به شمار می آید. این روزها می بینم که جوان تر ها همین تحصیل را بهانه ای برای هجرت می کنند. این تفکر اشتباهی است که متاسفانه در جامعه نهادینه شده است.

*اهمیت حفظ اخلاق حرفه ای در محیط کسب و کار

مدیر عامل کارخانه سیمان زاوه تربت تصریح کرد: داشتن ارتباطات صحیح می تواند در دستیابی به موفقیت بسیار تاثیرگذار باشد، البته که این ارتباطات باید سالم باشد و در چارچوب های تعریف شده بگنجد. منظور بنده از ارتباط درست، ایجاد وابستگی و رانت جویی نیست، بلکه منظور از ارتباطات صحیح آن است که یک فعال اقتصادی باید مشاوران و متخصصان خوب در کنار خود داشته باشد. علاوه بر این فعال اقتصادی در جامعه باید با کسانی رفت و آمد داشته باشد که بتوانند به او اطلاعات درست دهند و از نظر فکری به او یاری برسانند.

وی متذکر شد: در بسیاری از مواقع رقیب، دشمن شما نیست، بلکه دوست شماست و ناخودآگاه بهانه ای برای تلاش بیشتر، تکاپو پیشرفت می شود. بنابراین هیچ گاه از رقابت نترسید. رقابت باعث توسعه بازار خواهد شد و شما می توانید از بازار موجود به بهترین نحو استفاده کنید.

توکلی زاده با تاکید بر اهمیت حفظ و حراست از اخلاق حرفه ای عنوان کرد: فعال اقتصادی باید به گونه ای در بازار رفتار کند که او را به عنوان انسانی درستکار و معتبر بشناسند. اعتبار یک فعال اقتصادی، ضمانتی برای تداوم فعالیت پایدار در این عرصه است.

*شراکت باعث ایجاد هم افزایی در کار می شود

توکلی زاده یادآور شد: اما موضوع دیگری که حتما در فضای کسب و کار به نوعی با آن درگیر خواهید شد، بحث شراکت در این عرصه است. شراکت بخشی از کار به شمار می آید و هیچ کس نمی تواند ادعا کند که تمامی کار و پروژه را می تواند به تنهایی به سرانجام برساند. یک شراکت خوب باعث رشد کار و ایجاد هم افزایی در پیشبرد امور می شود و این مهم می تواند در به نتیجه رساندن پروژه ها تاثیرگذار واقع گردد.

مدیر عامل شرکت سیمان زاوه افزود: متاسفانه بسیاری از فعالان اقتصادی قائل به شراکت نیستند و از پذیرش آن هراس دارند. این در حالی است که بهره گیری از تمامی ظرفیت ها، لازمه توسعه در هر کاری به شمار می آید.

وی یادآور شد: بنده در اکثر فعالیت های اقتصادی ام، شریک دارم و از شراکت با آنان نیز خرسند و رضایتمندم؛ با این حال ممکن است در برخی مواقع یک فعال اقتصادی شریک بد هم داشته باشد اما این بحث را نباید به تمامی موارد تعمیم داد.

توکلی زاده عنوان کرد: شریک خوب در وهله نخست باید به شما احساس خوبی بدهد، علاوه بر این باید در آن حرفه و کار صاحب تخصص و نظر باشد و متعهد به انجام مسئولیت باشد تا بتواند بار کاری شما را کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: برای شروع هر کاری ابتدا باید هدفگذاری کرد، بدین ترتیب باید ابزار آن کار را تهیه کرد، اگر بخواهید کاری را صرفا با هدف سودآوری و کسب درآمد آغاز کنید، به اعتقاد بنده احتمال موفقیت در آن زیاد نخواهد بود و یا اینکه این تلاش در بلندمدت دوامی نخواهد داشت.

توکلی زاده ادامه داد: در مقابل اگر موفقیت را هدف قرار دهید، خود به خود درآمد نیز حاصل می شود و آن زمان نتایج بهتری را کسب خواهید کرد.

*مسئولیت اجتماعی شرط دوام و بقای کار است

مدیر عامل کارخانه سیمان زاوه تربت با بیان اینکه در کنار تولید ثروت و دارایی ناخودآگاه ایجاد مسئولیت نیز شکل می گیرد، یادآور شد: واحدهای اقتصادی مسئولیت اجتماعی دارند، در حقیقت این واحدها باید در جهت منافع عموم و کسانی که زیر سایه تشکیلات هستند، حرکت کنند. این مهم شرط دوام و بقای کار است. تاثیر مثبت هر واحد اقتصادی باید در جامعه دیده شود، شما باید به عنوان کارآفرین و سرمایه گذار آینده، حتما در اهداف خودتان این مهم را لحاظ کنید.

وی با اشاره به اینکه بنده در هر بخشی از فعالیت اقتصادی ام، آن را به نتیجه می رساندم، یادآور شد: تنوع بخشی به کار و فعالیت در چندین حوزه اقتصادی سبب می شود تا تاثیرات نوسانات اقتصادی را در فعالیت اقتصادی خویش کاهش دهید، ممکن است در برهه ای از زمان  بخشی از سرمایه گذاری‌تان به لطمه دچار شود و بخش دیگر در همان برهه شکوفا بشود. به باور من فعال اقتصادی و کارآفرین باید نگاهی متعالی و جامع داشته باشد تا بتواند در این عرصه موفق عمل کنند.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی