آغاز به کار دور جدید کمیسیون کشاورزی وصنایع تبدیلی اتاق مشهد

آغاز به کار دور جدید کمیسیون کشاورزی وصنایع تبدیلی اتاق مشهد
نویسنده خبر : تاریخ بارگذاری : 143

 آغاز به کار دور جدید کمیسیون کشاورزی و تبدیلی اتاق مشهد

اولین نشست کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی در دوره هشتم با دستور کار چگونگی برنامه‌ریزی برای تحقق اهداف و آشنایی با ظرفیت شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در حوزه کشاورزی و آب با حضور مسئولان مربوطه در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی:
غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در اولین نشست کمسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی با بیان ضرورت توازن در مشخص کردن اولویت‌ها در بین بخش‌های مختلف اقتصادی اظهار کرد: اقتصاد نیز مانند انسان پیکره‌ای دارد اما در حال حاضر در پیکره اقتصــاد کشور هماهنگی وجود ندارد، به‌طور مثال به بخشی توجه ویژه شده و در بخشی دیگر عقب‌ افتــادگی مشاهده می‌شود.
وی ریشه اصلی مشکلات اقتصادی کشور را در نداشتن برنامه ای مدون برای این بخش ذکر کرد و افزود: برنامه مشخصی برای فعالیت‌های اقتصادی وجود ندارد و مسائل اقتصادی با بی‌توجهی مواجه هستند و این موضوع سبب می‌شود تا نتوانیم به هدف واحدی دست پیدا کنیم.
شافعی با اشاره به اینکه در حال حاضر تمام ریشه‌داران در اقتصاد و کسانی که با تلاش‌های بسیار به سمت توسعه اقتصاد کشور حرکت می‌کردند به حاشیه رفته‌اند، تصریح کرد: متأسفانه در بخش صنعت و کشاورزی کسانی جایگزین این افراد شده‌اند که از تخصص لازم برخوردار نیستند و این سبب شده است تا نتوانیم به اهداف اصل 44 دست پیدا کنیم.
شافعی عنوان کرد: جایگزینی ناکارآمد افراد در جایگاه‌های اقتصادی موجب شده است تا در اقتصاد کشور و به‌ خصوص در خراسان رضوی شکاف بزرگی ایجاد شود، و برخلاف اعتقاد مقام معظم رهبری و اهداف تعیین ‌شده در اصل 44 که مبنی بر خصوصی‌سازی بود، دولتی کردن بخش‌های خصوصی به چشم می‌خورد.

وی با عنوان این مسئله که به اهداف مورد نظر در اجرای اصل 44 نرسیده ایم، بیان کرد: در روند اجرای این اصل مشکلات بسیاری به وجود آمد زیرا واگذاری‌ها درست انجام نگرفت و دستاوردی برای بخش خصوصی به همراه نداشت، خصوصی‌سازی در کشور انجام نگرفت و به‌ اجبار طی اعلامیه‌ای رسمی خواستار لغو اجرای این اصل شدیم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی دلیل دیگر عدم موفقیت در اجرای اصل 44 قانون اســاسی کشور را از هم گسستگی تشکل‌های داخلی دانست و خاطـــر نشان کرد: اتحاد و اتفـــاقی بین تشکل‌های بخش خصوصی وجود ندارد زیرا هر تشکلی برای رسیدن به هدف نهایی راه جداگانه‌ای را انتخاب می‌کند و نمی‌داند برای رسیدن به اهداف باید با همکاری و هماهنگی یکدیگر حرکت کنند.
شافعی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی و دولتی باید همگام و هماهنگ با یکدیگر حرکت کنند و نقد منصفانه ای از دولت به عمل آید، تصریح کرد: در شرایط فعلی یکی از اقدامات نتیجه‌ بخش، ائتلاف بین بخش دولتی و غیردولتی است و اگر در این مسیر گام‌ بر نداریم به هدف مورد نظر نخواهیم رسید.
وی بابیان اینکه کمیسیون‌های اتاق بازرگانی اتاق فکر اتاق بازرگانی هستند، اظهار کرد: برای رسیدن به موفقیت باید تعاملی بین اتاق و کمیسیون‌های آن برقرار شود و علاوه بر نظرات هیات رئیسه از پیشنهاد‌های کمیسیون‌ها نیز استفاده شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: باید قبل از تصویب قوانین نظرات مخالف اعلام شود زیرا بعد از گل‌آلود شدن آب زلال‌کردن آن سخت است و باید قبل از تصویب و اجرایی شدن قوانین تدابیری اندیشیده شود.
شافعی در خصوص نظرات موجود در روند تدوین برنامه ششم توسعه، ادامه داد: کشور از تنوع اقلیمی و قومیتی بسیاری برخوردار است و به همین دلیل مرکز محوری کار عاقلانه‌ای نیست و باید در تدوین این برنامه موقعیت‌های منطقه‌ای لحاظ شود؛ با توجه به اینکه در حال حاضر تدوین برنامه ششم توسعه در نیمه‌ راه است می‌توان بهترین زمان را برای مداخله اکنون دانست.

وی با تأکید بر ضرورت مطالعه و بررسی موقعیت مناطق مختلف کشور در تعیین اولویت‌ها، تصریح کرد: برای این امر باید بررسی‌های دقیق صورت بگیرد و امید است که به‌ این ‌ترتیب مشکلات بخش کشاورزی ساماندهی شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه اهداف دولت و بخش خصوصی یکی است، افزود: اهداف بخش دولتی و غیر دولتی تفاوتی ندارد اما روش‌های رسیدن به اهداف متفاوت است که باید سعی شود تا به یک روش واحد در این خصوص دست پیدا کنیم و با هماهنگی بیشتری در راه رسیدن به این اهداف گام برداریم.
شافعی اقدامات دولت یازدهم را درزمینهٔ اقتصاد رضایت‌بخش دانست و یادآور شد: اقداماتی در این دولت انجام‌ شده است که بخش خصوصی سال‌ها در حسرت آن بود و بدین ترتیب می‌توان متفاوت از گذشته در عرصه اقتصادی ظاهر شد و اگر تمام اهداف میسر نشوند باز هم به بخشی از آن‌ها می‌توان رسید.
وی اظهار کرد: متأسفانه بدنه دولت و بخش هایمیانی دولتی، بشی خصوصی را قبول ندارند که برای رفع این معضل باید با تلاش مضاعف حسن نیت این بخش به دولت ثابت شود و بخش خصوصی را به ‌عنوان یاران صدیق خود بشناسند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی بابیان اینکه همکاری بخش دولتی و غیردولتی منافع زیادی به همراه خواهد داشت، یادآور شد: زمانی که نظرات این دو بخش تلفیق شــوند و امور به مداخله‌ی هماهنگ بخش خصوصی و دولتی سپرده شود می‌توان انتظار نتایج بهتری را داشت.
در ادامه علی شریعتی¬مقدم رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی با اشاره به این‌که کمیسیون‌ها مجری آیین‌نامه‌های مصوب اتاق هستند، اظهار کرد: در دوره هشتم صدور کارت برای شرکت‌کنندگان در جلسات و لغو عضویت کسانی که در کمیسیون ها حضور نداشته باشند تعیین ‌شده، بنابراین همکاری و همراهی ضـــروری است.
وی تصریح کرد: در این دوره سعی خواهد شد جلسات را در تشکل‌ها و کمیته‌ها برگزار کنیم تا استعدادهای مختلف آشنا و از آنان استفاده کنیم .
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی بیان کرد: موضوعاتی که در سطح ملی بوده و نیازمند به جنبه‌های تحقیقاتی و یا میدانی است می‌توانیم در استان توسعه داده و آن را تجاری‌سازی کنیم.
خوش‌زبان دبیرخانه شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی استان نیز ضمن اشاره به مهم‌ترین هدف شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی که کاهش فاصله دولت و بخش خصوصی است، اظهار کرد: در راستای تحقق این هدف، اهداف راهبردی بسیاری از جمله آگاهی دولت از خواسته‌های بخش خصوصی و تعاونی، آگاهی و توجه بخش‌های خصوصی و تعاونی از سیاست‌های دولت شناسایی می‌شود.
وی با اشاره به اینکه تبادل‌ نظر دولت و بخش خصوصی برای بسترسازی تحقق اهداف سند چشم‌انداز و توسعه اقتصادی کشور ضروری است، ادامه داد: ایجاد سامانه برای شناسایی موانع کسب‌وکار در کشور، پیشنهاد اصلاح، حذف یا وضع قوانین، مقررات و برداشتن موانع، قوانین و مقررات و رویه‌های نادرستی که از سرعت رشد فعالیت اقتصادی در کشور می‌کاهد، کاهش فاصله‌ها و از بین بردن دیوارهای عدم تعـــامل بین فعالان اقتصادی و بخش‌های سه‌گانه تعاونی، دولت و بخش خصوصی و ارتقا سطح درک متقابل این بخش‌ها از دیگر اهداف راهبردی برای رسیدن به هدف اصلی تشکیل شورا هستند.
دبیر شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی استان ایجاد فهم مشترک و اقناع متقابل بین بخش خصوصی و دولتی را ضروری دانست و افزود: حاصل تشکیل جلسات این شورا طرح مشکلات بخش خصوصی و ارائه راهکارهای کارشناسی شده و تصویب این راهکارها بوده است.
خوش‌زبان در خصوص وظایف شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی استان خاطر نشان کرد: تنظیم پیشنهادهای مربوط به اصلاح، حذف یا وضع مقررات اعم از آیین‌نامه، بخش‌نامه، دستورالعمل یا رویه اجرایی به‌منظور بهبود محیط کسب و کار استان و ارسال آن به دبیرخانه شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی به همراه مستندات و گزارش توجیهی توسط دبیرخانه شورای استان از وظایف این شورا است.
وی استماع نظرات و پیشنهادهای نمایندگان اصناف یا تشکل‌های اقتصادی استانی با حضور بالاترین مقام صنف و تشکل مربوطه در استان را یکی دیگر از وظایف شورای استان دانست و عنوان کرد: طرح و بررسی خواسته‌ها، پیشنهادها و تذکرات متقابل مسئولان دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان تشکل‌های بخش تعاونی و خصوصی استان به ‌منظور اقناع و تفاهم درباره خواسته‌های مذکور دیگر وظیفه شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی است.
دبیر شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی استان اظهار کرد: زمینه‌سازی برای شناسایی واحدهای تولیدی مشمول پرداخت مالیات با همکاری تشکل‌های اقتصادی مستقر در استان به‌ منظور دریافت مالیات از فعالان اقتصادی استان و گسترش پایه مالیاتی، تنظیم و ارسال گزارش اتاق‌های بازرگانی و تعاون استان درباره امتیازات موجود در قوانین، مقررات و رویه‌ها برای بنگاه‌هایی با مالکیت از بخش خصــوصی و تعاونی استان به شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز جزو وظایف شـــورای استان محســـوب می‌شــوند.
خوش‌زبان در خصوص ترکیب اعضای شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، افزود: در بخش دولتی می‌توان به حضور استاندار، معاون برنامه‌ریزی استانداری، رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان و در بخش مجلس شورای اسلامی به حضور چهار نماینده از مجلس در این شورا همچنین در بخش قوه قضاییه رئیس‌کل دادگستری و دادستان استان و در بخش تعاونی و خصوصی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان، رئیس اتاق تعاون استان و رئیس اتاق و اصناف و شهردار مرکز استان اشاره کرد.
سبزواری، کارشناس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست، در خصوص تصویب برنامه کمیسیون در دوره هشتم و چگونگی برنامه‌ریزی برای تحقق اهداف مربوطه، اظهار کرد: در این راستا برنامه‌ریزی گسترده‌ای صورت گرفته و اهدافی تعیین‌شده است که مهم‌ترین آن‌ها مشورت و هشدار در مورد مشکلات و ارائه راهکار در موضوعات بخش کشاورزی، آب، صنایع تبدیلی و صنایع وابسته است که تقویت ارتباط مجامع علمی و تحقیقاتی با فعالان اقتصادی بخش کشاورزی و تجاری‌سازی ایده‌های موجود در این زمینه از جمله برنا‌مه‌های کمیسیون برای تحقق این مهم است.

وی ایجاد انسجام، اطلاع‌رسانی و شنیده شدن صدای بخش کشاورزی از اتاق بازرگانی را هدف دیگر این گروه دانست و ادامه داد: به‌منظور ایجاد این انسجام باید بین تشکل‌های کشاورزی استان ساماندهی بیشتری صورت بگیرد.
این کارشناس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان اینکه پرداختن به موضوع بحران آب و خشک‌سالی یکی دیگر از اهداف کمیسیون است، افزود: برای تحقق این امر باید به کشت فرا سرزمینی برای محصولات با نیاز آبیاری بالا توجه ویژه‌ای شود، برای ایجاد تفکر تجارت آب مجازی برنامه‌ریزی صورت بگیرد و طرح چگونگی کاهش 50 درصدی مصرف آب کشاورزی استان با حفظ ارزش اقتصادی تولیدات این بخش ارائه شود.
سبزواری توجه به اهمیت اقتصاد کشاورزی را یکی دیگر از اهداف کمیسیون اعلام و خاطرنشان کرد: در راستای تحقق این هدف باید برای حضور فعال‌تر کشاورزان در مبادلات اقتصادی داخلی و خارجی برنامه‌ریزی صورت بگیرد، کشاورزی و اشتغال در این بخش باز تعریف شود و کشاورز به‌عنوان یک فعال اقتصادی و تولیدکننده معرفی شود.
وی اضافه کرد: ایجاد هماهنگی بیشتری بین فعالان کشاورزی و تشکل‌های آن برای حفظ و افزایش منابع آن بخش و استفاده از ظرفیت شورای گفت‌وگو دولت و بخش خصوصی و قوانین بهبود فضای کسب‌وکار از اهداف دیگر کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی است.
این کارشناس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان با اشاره به اینکه برای انجام پروژه‌های مشخص در جهت افزایش دانش کاربردی و افزایش بازده اقتصادی در بخش کشاورزی و آب استان و توسعه صادرات محصولات کشاورزی و صنایع وابسته برنامه‌های بسیاری تدوین‌شده است، اضافه کرد: پیگیری جهت ایجاد خوشه صادراتی گیاهان دارویی و محصولات مبتنی بر بیوتکنولوژی و نحوه توسعه برند سازی در این حوزه، پیگیری جهت خوشه تولیدی و صادراتی گیاهان زینتی و خوشه سوغات خراسان رضوی، برگزاری کارگاه‌های تخصصی در خصوص معرفی بازار کشور‌های هدف از جمله تاجیکستان و ایجاد تشکل‌های دانش ‌بنیان در بخش کشاورزی و صنایع وابسته از جمله این برنامه‌ها است.

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی