ظرفیتهای جدید باید در تعاملات اقتصادی ایران و ترکمنستان، مورد توجه قرار بگیرند
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان:
ظرفیتهای جدید باید در تعاملات اقتصادی ایران و ترکمنستان، مورد توجه قرار بگیرند
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: اتاقهای مشترک، قدرت و اعتبار خود را از میزان فعالیت و مشارکت اعضایشان کسب می کنند و از این منظر، تلاش اعضای این اتاقها در بخشهای مختلف، می تواند به ثمرات مثبت و تحقق اهداف آنان بیانجامد.
مجید محمد نژاد متذکر شد: با توجه به کاهش روابط اقتصادی دو کشور دوست و همسایه ایران و ترکمنستان طی سال های اخیر، باید ظرفیت های جدید و بسترهای تعاملی مشترک مورد توجه قرار بگیرند. سابقه نیک روابط اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... این دو کشور نشان دهنده ظرفیت های بالقوه اقتصادی است که متاسفانه اکنون بخشی از این ظرفیتها توسط کشورهای دیگر منطقه بالفعل شده و سهم ایران در مراودات تجاری با ترکمنستان، طی سالهای اخیر کاهش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: این مشکل را بخش خصوصی باید در کنار حمایت و تسهیلگری بخش دولتی حل و فصل کند و لازمه چارهجویی برای این مشکل، بهره مندی از راهکارهای جدید است چراکه با توجه به شرایط حساس منطقهای دیگر نمیتوان مانند گذشته عمل نمود.
محمدنژاد خاطر نشان کرد: در روابط اقتصادی این دو کشور نباید صرفاً موفقیت های گذشته الگو قرار بگیرد، بلکه باید پا را فراتر نهاده و ظرفیت های جدیدی همچون بهرهمندی از اقتصاد دانش بنیان، گردشگری سلامت و ایده های جدید را به کار بگیریم.
رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان متذکر شد: باید نگاه بازرگانان و مدیران دولتی ما تغییر کند، اگر در گذشته ترکمنستان مقصد ایدهآلی برای صادرات محصولات معدنی و ... بود؛ حالا میتواند به مقصد صادرات دانش مهندسان ایرانی تبدیل شود. امروز شاهد آن هستیم که با اقدامات خوبی که در حوزه اقتصاد دانش بنیان شکل گرفته؛ شرکتهای دانش بنیان زیادی در عرصه نفت، گاز و تولید قطعات نیروگاهی در ایران شروع به فعالیت کرده اند و با همت جوانان ایرانی توانسته اند به بازارهای بین المللی ورود کنند. همچنین با توجه به اینکه یکی از صنایع پُررونق در ترکمنستان، صنعت نفت و گاز این کشور است لذا زمان آن رسیده تا با تسهیلگری دولت بتوانیم در این عرصه به صورت جدی وارد شویم.