با تصویب کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی خراسان رضوی؛ کمیته استانداردسازی مصرف آب تشکیل شد
کمیته تخصصی و اولیه استانداردسازی مصرف آب، با تصویب کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، پیگیری تشکیل کمیته تخصصی و اولیه استانداردسازی مصرف آب و انتخاب مسئول و دبیر این کمیته یکی از دستور کارهای جلسه اخیر کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی بود که با رأی اعضای این کمیسیون، دکتر مؤیدی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی به عنوان دبیر این کمیته انتخاب شد.
علی شریعتیمقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در توضیح ضرورت فعالیت چنین کمیتهای گفت: با نزدیک شدن به فصل گرما، موضوع مدیریت آب در بخشهای مختلف به مثابه حجم مصرف آن، اوج میگیرد و از آنجایی که حوزه کشاورزی در این خطه، یک مصرفکننده عمده به شمار میآید، باید در راستای استانداردسازی حجم مصرف، گامهای پرشتابی برداریم.
*خراسان رضوی میتواند در زمینه ایجاد مجمع خیران آموزش کشاورزی پیشتاز باشد
اما یکی دیگر از دستور کارهای این جلسه ارائه گزارش برنامهها و فعالیتهای پیش روی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در سال جاری در راستای گسترش همکاریها با کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بود که در این رابطه مؤیدی، رئیس مرکز تحقیقات اظهار داشت: با توجه به تغییر الگوی کشت استان تعدادی از ایستگاههای تحقیقاتی این مرکز، تخصصی شدهاند برای نمونه در فیضآباد؛ ایستگاه تخصصی تحقیقات پسته، در نیشابور ایستگاه تخصصی تحقیقات علوفه و ... ایجاد شدهاند.
وی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی را تنها مرجع رسمی آموزش در بخش کشاورزی در استان معرفی و خاطرنشان کرد: این مرکز در تمام زمینههای تخصصی کشاورزی امکان برگزاری دورههای تخصصی را دارد و تمام فعالان این بخش میتوانند آموزشهای خود را به این مرکز منتقل کنند؛ با توجه به نبود محدودیتهای مشابه مراکز آموزش عالی، در این مرکز حتی میتوانیم از کشاورزان نمونه به عنوان اساتید مجرب استفاده کنیم.
مؤیدی با اشاره به امکان همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی با بخش خصوصی در حوزه «پژوهش» تصریح کرد: یکی از مباحث مهم در حوزه کشاورزی تکمیل زنجیره تولید تا فرآوری است که به نظر میرسد در ایستگاههای تخصصی مرکز، این زنجیره میتواند تکمیل شود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی به ضرورت ایجاد مجمع خیران آموزش کشاورزی نیز اشاره کرد و افزود: خراسان رضوی میتواند در این زمینه پیشتاز باشد؛ بسیاری از کشاورزان و علاقهمندان به کشاورزی توان تحصیل در این رشته را ندارند و اگر خیران همت کنند ما نیز آمادگی داریم بسترهای آموزشی لازم نظیر امکانات تحصیلی، خوابگاه و ... را در اختیار این افراد قرار دهیم.
وی با تأکید بر ضرورت فرآوری در بحث تولید، عنوان کرد: کشور ما جزو کشورهای پیشرو در خام فروشی محصولات کشاورزی است و فرآیندهای پس از تولید در کشور ما ناقص میباشد و باید این نقیصهها برطرف شود.
*ضرورت تقویت ارتباط با مجمع نمایندگان استان
علی شریعتیمقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز درادامه این جلسه ضمن اعلام آمادگی برای کمک به تشکیل مجمع خیران کشاورزی، گفت: مرکز تحقیقات در حال ایجاد تحولات ستادی و برنامهریزی شده است و به سمت تعامل بیشتر با بخش خصوصی پیش میرود؛ کار اتاق نیز ستادی و مشورتی است و میتوانیم در زمینه اطلاعرسانی مباحث آموزشی مرکز تحقیقات کمک کنیم.
وی در بخش دیگری از این جلسه بر ضرورت تقویت ارتباط بخش کشاورزی با مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی برای پیگیری مشکلات و مطالبات این بخش تأکید و تصریح کرد: ظرف دو هفته آینده با تشکلهای بخش کشاورزی جهت برگزاری جلسهای با اعضای مجمع نمایندگان استان هماهنگ و از نمایندگان نیز برای برگزاری این جلسه درخواست وقت مناسب شود.
ارتباط ضعیف حوزه پژوهش با تولید، استفاده از آموزش برای برطرف کردن نقاط ضعف در بخش تولیدات کشاورزی، لزوم ساماندهی و تجمیع آموزشها، ضرورت استمرار آموزشها، همکاری اتاق بازرگانی با مرکز تحقیقات در بخش تجاری و بازاریابی محصولات کشاورزی، لزوم ارائه آموزش به تولیدکنندگان برای استانداردسازی محصولات و آموزش مصرف کنندگان برای مصرف محصولات استانداردسازی شده و لزوم بسترسازی و فرهنگسازی برای بهبود کشت و کار از دیگر مباحث مطرح شده در این جلسه بود؛ در نهایت مقرر شد کاگروهی برای ارتباط بیشتر مرکز تحقیقات با بخش خصوصی و انجام اقدامات راهبردی تشکیل شود.
*راهاندازی واحدهای پایلوت تولید محصولات ارگانیک
طرح و بررسی چگونگی گسترش همکاریهای مشترک در جهت توسعه تولید و تجارت محصولات کشاورزی ارگانیک بین مرکز تحقیقات با انجمن ارگانیک شعبه خراسان و کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی از دیگر دستور کارهای این جلسه بود که در این باره گزارشی از برنامههای مرکز تحقیقات در زمینه تولید محصولات ارگانیک ارائه و در نهایت مقرر شد تفاهمنامهای بین مرکز تحقیقات با انجمن ارگانیک برای راهاندازی واحدهای پایلوت تولید محصولات ارگانیک منعقد شود.