نارضایتی شرکتهای حمل و نقل بینالمللی استان از مشکلات سیستم مکانیزه گمرک
در جلسه کمیسیون حمل و نقل اتاق خراسان رضوی مطرح شد؛
نارضایتی شرکتهای حمل و نقل بینالمللی استان از مشکلات سیستم مکانیزه گمرک
بررسی و ارائه راهکارهایی به منظور به حداقل رساندن خسارتهای وارده به شرکتهای حمل و نقل بینالمللی خراسان رضوی به واسطه قطعی سیستمهای گمرک است، دستور کار نشست فوقالعاده کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بود و حاضران در این نشست، نقطه نظرات خود را در این خصوص مطرح کردند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، رئیس کمیسیون تخصصی حمل و نقل اتاق بازرگانی استان در این خصوص اظهار کرد: مشکل فعلی ما متوجه روند مکانیزه شدن سیستمهای گمرک است، در این راستا، در بیشتر گمرکات به ویژه در بندرعباس با قطعی سیستم مواجه هستیم و این امر باعث کند شدن اقدامات شرکتهای حمل و نقل استان می شود.
احمد زمانیان یزدی ادامه داد: در برخی موارد محمولههای شرکتهای حمل و نقل خراسان رضوی که در بندرعباس تخلیه شده است، به دلیل قطعی سیستم رسوب میکند و به موقع حمل نمیشود و این امر ضرر و زیانهایی را از قبیل انبارداری، دموراژ و ... به شرکتها تحمیل میکند.
- عدم پاسخگویی مسئولان و گرهی که به قوت خود باقیست
رئیس کمیسیون تخصصی حمل و نقل اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به اینکه مسئولان در قبال مشکلات ایجاد شده پاسخگو نیستند، خاطرنشان کرد: در مراجعه هم میگویند سیستم از مرکز قطع شده است؛ اگر سیستم مکانیزه شده اسن، طبیعتا نباید با چنین مشکلاتی رو به رو باشد و تبعا از آن انتظار می رود که امور را تسهیل کند نه دشوارتر.
وی تصریح کرد: گمرک این سیستم را برای مکانیزه شدن کارها طراحی کرده و به کار گرفته است اما این سیستم مکانیزه مشکلات عدیدهای برای شرکتهای حمل و نقل ایجاد کرده و هنگام قطعی هم کسی پاسخگو نیست و در نتیجه آن، شرکتها سر درگم میشوند.
زمانیان اضافه کرد: پیشنهاد ما این است که در کنار این سیستم مکانیزه، امکان انجام کارها به شیوه سنتی هم فراهم باشد تا در صورت قطعی سیستم، کار و امور شرکتهای حمل و نقل به تعویق نیافتد و ضرری متوجه آنها نشود.
مجید محتاج خراسانی، نایب رئیس کمیسیون هم در این جلسه از نمایندگان گمرک خواست تا دورهای را به منظور ارائه آموزشهای بیشتر برای استفاده از سیستمهای گمرک ویژه شرکتهای حمل و نقل با هزینه انجمن صنفی حمل و نقل استان برگزار کنند تا نمایندگان شرکتها در صورت بروز مشکل، راهکار رفع آن را نیز بدانند.
*مشکلات زیاد نیست؛ تعامل لازم است
معاون ترانزیت گمرکات خراسان رضوی نیز در این جلسه با بیان اینکه مشکلات سیستم مکانیزه گمرک به آن شدتی که مطرح میشود، نیست، گفت: اقدامات خوبی در خصوص سامانه جامع انجام شده و اکنون بسیاری از مشکلات قبلی نیز مرتفع شده است و همچنین سیستم مذکور در آینده نیز ارتقا خواهد یافت.
حبیبا... دارایی در خصوص مشکلات شرکتهای حمل و نقل بینالمللی خراسان رضوی در مواجهه با قطعی سیستم گمرکات در بندرعباس، عنوان کرد: در بندرعباس حضور نداریم و نمیدانیم آنجا چه اتفاقی رخ میدهد اما فکر میکنم در گمرکات خراسان رضوی مشکلات چندانی وجود ندارد و اگر گاهی دشواری هم رخ میدهد، امیدواریم تعامل لازم را از سوی مراجعان دریافت نماییم.
*امکان ندارد سیستم قطع شود
کارشناس گمرکات خراسان رضوی دیگر سخنران این نشست بود که با اشاره به اینکه سیستم ای.پی.ال در سراسر کشور مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار کرد: امکان ندارد این سیستم به مدت چند روز قطع باشد.
هاشمیان ادامه داد: برای این سامانه سه آدرس اینترنتی و 100 سرور ای.پی.ال وجود دارد و به محض اینکه فعالیت یکی از این سرورها متوقف شود، سرور دیگری فعال میگردد.
وی با اشاره به اینکه افزایش سرورها به تازگی انجام شده است، یادآور شد: سیستم گمرک با نام سامانه جامع گمرک در بستر اینترانت فعال است و ممکن است در این بخش قطعی وجود داشته باشد اما در سیستم ای.پی.ال به دلیل تعداد زیاد سرورها امکان قطعی چند روزه وجود ندارد؛ این قبیل قطعیها دست ما نیست و تنها میتوانیم این مشکل را به تهران منعکس کنیم.
گلایه شرکتهای حمل و نقل از قطعی سیستم مکانیزه گمرک که در برخی موارد چهار تا پنج روز هم طول کشیده، زیرساختهای ضعیف در بهکارگیری این سیستم، افزایش 200 هزار تا یک میلیون تومانی هزینههای شرکتها به دلیل قطعی سیستم گمرک، عدم ارائه نامههای اعلام وصول دیجیتالی کالا به شرکتهای حمل و نقل و ... از جمله دیگر مشکلاتی بود که اعضای کمیسیون در این نشست به آن اشاره کردند.
در نهایت مقرر شد نارضایتی شرکتهای حمل و نقل خراسان رضوی از قطعی مداوم سیستم گمرک به تهران منعکس شود؛ همچنین برگزاری دوره آموزشی از سوی گمرک برای شرکتهای حمل و نقل به منظور آموزش نحوه استفاده و رفع مشکلات احتمالی حین استفاده از سیستم مکانیزه گمرک با هزینه انجمن صنفی حمل و نقل بینالمللی استان از دیگر مصوبات این جلسه بود.
برنامهریزی و تدوین اقدامات لازمالاجرا برای برگزاری همایش ملی حمل و نقل دیگر دستور کار این جلسه کمیسیون بود که پس از اظهارنظر حاضران مقرر شد کمیتههای مرتبط با این همایش از هفته آینده جلسات خود را به صورت جدی برای برنامهریزیهای دقیقتر برگزار کنند.