گزارشی جامع از سیاست های تجاری کشور قطر
فایل جامع گزارش سیاست های تجاری کشور قطر
گزارش «سیاست تجاری قطر» از سوی مرکز پژوهش های اتاق ایران، تهیه شده است. گزارش حاضر با تمرکز بر واکاوی استراتژی های توسعه و اسناد سیاست تجاری این کشور میکوشد تا روابط تجاری ایران و قطر را مورد بررسی قرار داده و در نهایت پیشنهادهایی برای سیاستگذاری ارائه دهد. نکات مهم گزارش به قرار زیر است:
. سیاست متنوع سازی اقتصادی در قطر به شکل جدی پیگیری می شود؛ این سیاست با توجه به محدودیت های جمعیتی قطر فرصت مناسبی برای همکاری دو کشور در زمینه هایی همچون ایجاد شهرک های صنعتی مشترک در سواحل جنوبی ایران را فراهم کرده است چنین شهرک هایی می تواند بستر مناسبی برای هم افزایی سرمایه قطری و نیروی کار ایرانی را فراهم کند با توجه به دانش انباشته شده در ایران و در دسترس بودن نیروی کار متخصص و ماهر در کشور این همکاریها میتواند در زمینه تولید محصولات با ارزش افزوده بالا نیز توسعه یابد. پتانسیل ترانزیتی ایران با توجه به ماهیت روابط ترکیه قطر برای هر دو کشور جذابیت دارد؛ انعقاد تفاهم نامه سه جانبه در کنار توسعه ظرفیت ترانزیتی ایران در زمینه حمل و نقل ریلی و دریایی در این زمینه راهگشا خواهد بود. دست کم در توسعه ظرفیت بندرگاهی و کشتیرانی بنادر بوشهر و دیر جذابیتهای بالایی برای سرمایه قطری دارد تا از این طریق سواحل استان بوشهر به یک پل تجاری برای ترکیه و قطر تبدیل شود. در این زمینه باید در نظر داشت تکمیل برنامه های اتصال راه اهن سراسری ترکیه به عراق مزیت ترانزیتی ایران را از بین خواهد برد.
. با توجه به عضویت قطر در سازوکارهای اقتصادی و تجاری منطقه ای و بین المللی و امکان مالکیت بر سرمایه گذاری تا ۱۰۰ درصد این کشور میتواند به محلی برای تولید کالاهای ایرانی به طور مشترک تبدیل شود؛ چنین محصولاتی از قید و بند تحریم ها رها خواهد بود و به بازار کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس دسترسی خواهد داشت.
. با توجه به اینکه نا آشنایی بازرگانان قطری با تنوع و کیفیت محصولات ایرانی یکی از مواقع توسعه روابط تجاری دو کشور محسوب می شود برگزاری نمایشگاهها در قطر و دعوت از بازرگانان قطری برای بازدید از مراکز صنعتی ایران از سوی بخش خصوصی میتواند در حل این مشکل موثر باشد.
. با توجه به نرخ بیکاری بالا به ویژه در میان تحصیل کردگان ایرانی از یک سو و تلاش قطر برای بازنگری رویه های جذب نیروی کار و تمرکز بر ورود نیروی کار ماهر به این کشور از سوی دیگر این مسیر میتواند از جمله راهکارهای توسعه روابط اقتصادی و اجتماعی دو کشور باشد با توجه به ضرورت حفظ و شأن اتباع ایرانی این مورد باید با نظارت سفارت ایران در دوحه و در پی توافقات مشخص بین دو دولت انجام شود. ابتکارهای قطر برای رفع برخی اختلافهای سیاسی و اقتصادی میان ایران و ایالات متحده، به ویژه در حوزه انتقال داراییهای مسدود شده ایران در کشورهای دیگر از طریق ،قطر در صورت تحقق میتواند نه تنها راهی برای حل مشکلات عمیق اقتصادی کشور و تأمین نیازهای کشور بلکه سرآغاز فصلی جدید در روابط اقتصادی دوجانبه ایران و قطر باشد.
اخبار عمومی
اخبار کمیسیونها
- اخبار کمیسیون تجارت
- اخبار کمیسیون صنعت
- اخبار کمیسیون کشاورزی و آب
- اخبار کمیسیون گردشگری
- اخبار کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران
- اخبار کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی
- اخبار کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت
- اخبار کمیسیون معدن و صنایع معدنی
- اخبار کمیسیون مسئولیت اجتماعی
- اخبار کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول
- اخبار کمیسیون انرژی