پانزدهمین جلسه کمیته استانی ماده 76 قانون برنامه پنجم توسعه برگزار شد
در این جلسه پس از قرائت دستور کار پیرامون قوانین و مقررات مخل کسب و کار، مطالبی مطرح که به برخی موارد به شرح زیر اشاره میشود:
موضوع ماده 16 قانون بهبود محیط کسب و کار مورد بحث و بررسی قرار گرفت، در اجرای این ماده هر یک از دستگاههای ذیربط از جمله شهرداریها مکلف میباشند به منظور بالابردن امكان دسترسي توليدكنندگان كوچك و متوسط ايراني به بازار مصرف و ايجاد امنيت براي فروشندگان كمسرمايه با استفاده از زمينهاي متعلق به خود و يا وزارت راه و شهرسازي، مكانهاي مناسبي براي عرضه كالاهاي توليد داخل آماده نمايند و بر مبناء قيمت تمام شده به صورت روزانه، هفتگي و ماهانه به متقاضيان عرضه كالاهاي ايراني اجاره دهند. آييننامه اجرائي اين ماده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همكاري وزارتخانههاي راه و شهرسازي و كشور و نمايندگان شوراي عالي استانها و شوراي اصناف كشور تهيه ميشود و پس از تصويب هيأت وزيران به شهرداريهاي سراسر كشور ابلاغ ميگردد.
در ادامهی جلسه موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای حمل و نقل بینالمللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و جناب آقای زمانیان رئیس محترم انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بینالمللی، به نواقص و ابهاماتی که در فرآیند تصمیمگیری در حوزه مالیاتی و جود دارد اشاره نمودند.
معافیت اشخاص حقوقی از مالیات نسبت به کمکهای بلاعوض دولت در جهت حمایت از شرکتهای بحران زده از دیگر موضوعات مورد بحث در جلسه بود، که در این اثناء ماده 119 و 127 قانون مالیاتهای مستقیم مورد بررسی قرار گرفت.
در انتها، با عنابت به اینکه، یکی از مدارک مورد نیاز برای اخذ علامت تجاری از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور جوازهای تاسیس صادره توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها میباشد و برخی از متقاضیان اخذ جواز، صرفا جهت تکمیل مدارک پروسه ثبت علامت تجاری، اقدام به اخذ جواز مذکور مینمایند، که این امر منجر به بروز مشکلاتی از قبیل غیرواقعی شدن آمار صدور جواز تاسیس، کاهش ضریب تبدیل جواز به پروانه بهرهبرداری، تحمیل حجم کاری اضافه و بیثمر به کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت، دشواری مدیریت و پایش جوازهای صادره و... میگردد. پیشنهاد "حذف جواز تاسیس به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز ثبت علائم تجاری" مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در هر شکل پس از بحث و بررسی و تبادل نظر و نظرات کارشناسی دستگاههای اجرائی و بخش خصوصی تصمیمات ذیل اتخاذ گردید؛
در خصوص ماده 16 قانون بهبود محیط کسب و کار مقرر گردید، دفتر امور شهری استانداری که متولی شهرداریها در سطح استان است، در کوتاهترین زمان ممکن بستر اجرائی این ماده قانونی را از طریق متولیان اصلی اجرایی این ماده ، فراهم آورد و شهرداریها نسبت به اجرای آن مبادرت به عمل آورند.
همچنین در خصوص موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده شرکتهای حمل و نقل بینالمللی مقرر شد، با عنایت به اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده مؤخر قوانین و مقررات گذشته و بخشنامه صادر شده از سوی سازمان مالیاتی کشور مبنی بر معافیت حمل و نقل بین المللی از مالیات بر ارزش افزوده هیچ ابهامی در این زمینه باقی نمیگذارد، لذا اعضاء به اتفاق آراء بر اجرای این بخشنامه تاکید نمودند و مقرر شد، چنانچه در تشخیص مستندات، مورد ابهام و غیرشفافی وجود دارد، دستگاه ذیربط نسبت به شفافیت و اعلام آن اقدام به عمل آورند.
در خصوص معافیت اشخاص حقوقی از مالیات نسبت به کمکهای بلاعوض دولت در جهت حمایت از شرکتهای بحران زده مقرر شد:
الف: موضوع تسری معافیت کمکهای بلاعوض علاوه بر اشخاص حقیقی به اشخاص حقوقی در قالب پیشنهاد اصلاحی توسط دبیرخانه کمیته استانی ماده 76 تهیه و به مبادی ذیربط ارائه گردد.
ب: مقرر شد، به منظور حل و فصل اختلافات شرکت کشت و صنعت جوین و دستگاه مالیاتی، اسناد و مدارک مورد نیاز در اختیار دستگاه مالیاتی قرار گیرد و جلسه کارشناسی متشکل از دستگاه امور مالیاتی، شرکت کشت و صنعت جوین و سازمان جهاد کشاورزی، جهت بررسی موضوع تشکیل گردد( ضمنا مدارک و مستندات سایر استانها به عنوان مصادیق معافیت مالیاتی در جلسه کارشناسی مورد استفاده قرار گیرد).
با عنایت به موضوع حذف جواز تاسیس به عنوان یکی از مدارک مورد نیاز ثبت علائم تجاری، مقرر شد توسط دبیرخانه کمیته استانی ماده 76 ، پیشنهاد اصلاحی حذف جواز تاسیس تهیه و به مبادی ذیربط ارائه گردد.