جمع بندی برای کمک 5میلیاردی صنعتگران به بخش درمان

در نشست هم اندیشی با هدف بررسی نحوه تاب آوری و مقابله با ویروس کرونا، پیگیری شد:
جمع بندی برای کمک 5میلیاردی صنعتگران به بخش درمان
در جلسه هم اندیشی چگونگی همکاری بخش های اقتصادی برای مقابله و افزایش تاب آوری در مبارزه با ویروس کرونا، پیرامون کمک 5میلیاردی بخش خصوصی به حوزه درمان جمع بندی و اقدام شد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی رسولیان»، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در این نشست که با حضور نمایندگان برخی تشکل های اقتصادی،اعضای هیات نمایندگان اتاق مشهد و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، گفت: فعالان بخش خصوصی از ابتدای شیوع کرونا، همکاری و همراهی خوبی در کمک رسانی به مردم و بخش درمان داشته اند و درخواست داریم بار دیگر با همین نگرش به یاری حوزه بهداشت و درمان استان بشتابند.
وی افزود: یکی از مهمترین نیازهای کنونی بخش درمان خراسان رضوی در مقابله با کووید19، تامین کپسول های اکسیژن و اکسیژن ساز برای نگهداری بیماران نیازمند در خانه و خلوت کردن بیمارستانهاست. در همین راستا، تحت عنوان «نذر پویش اکسیژن» حسابی گشایش یافته است؛ این موضوع از طریق صدا و سیما و رسانه ها نیز در حال اطلاع رسانی و فراخوان است.
این مقام مسئول، همگرایی جامعه را مولفهای مهم برای عبور از بحران عنوان کرد و خواستار مشارکت آحاد جامعه برای عبور از موج این همهگیری شد.
*همگرایی برای عبور از بحران
حسین محمودی خراسانی، نایب رئیس اتاق مشهد نیز در این نشست گفت: کمک افراد بر کسی پوشیده نیست. واحدهای تولیدی در حال حاضر دچار مشکلند اما همه باید در استان و شهرمان برای مقابله با این بیماری اقدام کنیم.
وی ادامه داد: فعالان اقتصادی به دو طریق می توانند کمک رسانی کنند. نخست، اقلام مورد نیاز را مبتنی بر لیست هایی که ارائه شده به دست ما در اتاق بازرگانی برسانند و دوم، تجمیع کمکها به صورت نقدی انجام بگیرد تا در اختیار ستاد قرار دهیم و برای تامین ملزومات پزشکی هزینه شود.
*مراجعه 277 فرد مشکوک به کرونا در طول روز به بیمارستانهای استان
دکتر جبرائیل موفق، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست عنوان کرد: تا هفته پیش شاهد موج دوم کرونا در کشور بودیم و آمار تلفات ناشی از این بیماری در کشور به روزانه حدود 500 نفر در کشور رسید؛ البته طبق استاندارد سازمان جهانی کسانی که با تست PCR، کوویدشان مثبت می شود، مبتلا به شمار می آیند
وی افزود: با شروع موج پاییزی، نگرانی ها افزایش یافته و کنترل ها از ابتدای آذرماه بیشتر شد؛ در خراسان رضوی روزانه 277 نفر و در مشهد روزانه 194 نفر مراجعه کننده داشتیم و 390 نفر در استان در طی این 10روز در بخش آیسییو بستری بودند که 293نفر از این تعداد در مراکز درمانی مشهد مستقر بودند. موفق از شروع موج زمستانی این بیماری ابراز نگرانی کرد.
حسن ذاکریان، نماینده بسیج جامعه پزشکی استان نیز در ادامه جلسه تریبون را در اختیار گرفت و گفت: موثرترین اقدام در مبارزه با کرونا این است که ناقلان علامت دار را در خانه نگه داریم؛ زیرا چنین افرادی هر روز متوسط 7نفر را آلوده می کنند و هر 5روز باعث مرگ یک نفر می شوند.
وی افزود: در راستای حفظ این افراد در خانه، از 20آبان ماه، با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی استان به صورت «محله محور»، اقدام کردیم و امروز حدود 2400مسجد در سطح استان درگیر این طرح هستند. مساجد موانعی که باعث می شود تا فرد از خانه خارج شود را رفع میکنند؛ به طور مثال خریدهای آن ها را انجام می دهند و بسته های معیشتی را در میان نیازمندان توزیع می کنند به طوری که از 20آبان ماه، 9800 بسته معیشتی توزیع شده است.
ذاکریان با اشاره به ضرورت درمان های سرپایی در منازل، اظهار کرد: هر 10 مسجد به یک پزشک معین مرتبط شده اند تا در صورت نیاز، مشورت لازم به آنها ارائه شود. در بحث نیاز به اکسیژن نیز که یکی از دلایل حضور افراد مبتلا در بیمارستان است، پیشنهاد دادیم تا هر مسجد به واحد اکسیژن مجهز شود. برخی از مساجد درخواست اکسیژن ساز دارند که نوع ایرانی آن 8.5 تا 10 میلیون تومان است و در برخی مناطق 3 نوع کپسول لازم است که آن هم 10 میلیون تومان هزینه دارد. در واقع، ما برای تجهیز هر یک از 160 مسجد مورد نظر در این طرح به کپسول اکسیژن نیازمند 10میلیون تومان اعتبار هستیم.
*300هزار خانواده خراسانی منبع درآمد ندارند
سپس تریبون در اختیار حبیب الله آسوده، مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی قرار گرفت و او به ارائه گزارشی در حوزه حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه پرداخت و گفت:
وی افزود: سامانه سخا برای ثبت کمک های معیشتی ایجاد شده است و 318هزار کدملی سرپرست خانوار در آن سامانه ثبت شده که بسته معیشتی می گیرند و تردید ندارم تعداد زیادی از آنهایی که بسته گرفته اند، هنوز در این سامانه ثبت نشده اند.
*راه اندازی 10پویش برای مقابله با کرونا
«محمدحسین روشنک»، دبیر ستاد هماهنگی گروهها و سازمانهای مردمی پشتیبانی مقابله با کرونا در خراسان رضوی نیز در ادامه به ایراد سخن پرداخت و گفت: ما در راستای مقابله با کرونا و افزایش تاب آوری در برابر آن، در استان 10 پویش را با هماهنگی استانداری راه اندازی کردیم؛ پویش نذر ماسک، پویش فعالان رسانه با حضور 12 رسانه و 35 خبرنگار فعال برای اطلاع رسانی و هشدار، پویش حفظ احترام کادر درمان، پویش نذر حفظ اشتغال، پویش بخشش اجاره بها، پویش همدلی تامین اجاره مسکن و ... از جمله کمپین هایی است که تعریف و فراخوان شده است.
روشنک با بیان اینکه هم اکنون نیازمند تامین 5میلیارد تومان برای کمک به بخش درمان هستیم، افزود: شماره حسابی که برای این موضوع اعلام می شود زیرنظر کمیته پشتیبانی مقابله با کرونای استان است.
«غلامعلی رخصت»، رئیس کمیسیون صنعت اتاق مشهد نیز در همین رابطه عنوان کرد: امروز شرایط کشورمان متفاوت با دوران جنگ نیست و نیاز به پیگیری جدی برای مقابله با این بیماری داریم. ما همواره در هنگام زلزله، سیل و... پیش قدم بوده ایم و برای مقابله با کرونا هم همین روال را در پیش گرفته ایم.
*ضرورت جذب کمک شرکت های بزرگ به صورت اسپانسری
محمدعلی چمنیان، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق مشهد نیز گفت: باید در موسسات صنعتی که جمعیت زیادی دارند، فرهنگ سازی صورت بگیرد و بودجه و اعتباراتی برای این موضوع درنظر گرفته شود. از طرفی، در خیلی از موارد می توان از کمک شرکت های بزرگ به طور اسپانسری بهره گرفت. به طور مثال، برای توزیع اکسیژن می توان با شرکت های بزرگ صحبت و مذاکره کرد و حجم بالایی کمک از این طریق جذب نمود.
رضا حمیدی، رئیس کمیسیون مسئولیت های اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز پیشنهاد داد تا دولت بخشی از مالیات واحدهای صنعتی را ببخشد و بنگاه های اقتصادی نیز در قبال این بخشودگی، همان مبلغ را به بخش درمان برای مقابله با کرونا کمک کنند.
وی ادامه داد: همچنین، بانک ها به جای اخذ سود 18درصد، آن را 9 درصد محاسبه کنند تا فعالان اقتصادی مابقی این سود را در زمینه کرونا هزینه کنند.
رسولیان، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی در پایان صحبت حاضران در این نشست ابراز کرد: در رابطه با شرکت های بزرگ و دولتی، می توان آمار کمک ها را ارائه داد تا مشخص شود چه کسانی چه مقدار کمک کرده اند. در خصوص سود بانکی هم باید گفت اختیار استانی چندانی وجود ندارد تا در این زمینه تصمیم گیری کنند؛ اما در موضوع بخشودگی مالیات و هزینه کرد آن مبلغ برای مقابله با کرونا، می توان هزینه های کمک را به عنوان هزینه های مالیاتی قابل قبول محاسبه کرد.
وی با بیان اینکه لیست اقلام و داروهای مورد نیاز را اعلام خواهیم کرد، افزود: اسامی افرادی که امروز برای کمک اعلام آمادگی می کنند را نیز اطلاع رسانی خواهیم کرد تا دیگران هم تشویق شوند.
در این نشست شماره کارت بانکی 6037997950143025 برای پویش نذر سلامت اعلام شد. همچنین، مقرر شد بر روی برخی از اقلام کمکی مثل کپسول اکسیژن، اسم شرکت ها درج شود و این اقلام به نوعی کالای اسپانسری شرکت ها تلقی بشود.
در پایان، طبق اعلام آمادگی فعالان بخش خصوصی، مقرر گردید که یک میلیارد تومان تا پایان سال از سوی گروه فرش مشهد، 300 میلیون تومان از سوی گروه نیان الکترونیک،100 میلیون تومان از سوی اتاق بازرگانی ایران، 100 میلیون از سوی شرکت چسب سامد، 100 میلیون تومان الکترواستیل، 100 میلیون تومان پارت لاستیک،100 میلیون تومان مهتاتوس، 100 میلیون تومان عالیس، 100 میلیون تومان از سوی شرکت تبرک، 50میلیون تومان از سوی هادی نبی زاده، 100میلیون تومان شرکت کالاکودک توس، 100میلیون تومان نوین پرداخت شود.
اخبار عمومی
اخبار کمیسیونها
- اخبار کمیسیون تجارت
- اخبار کمیسیون صنعت
- اخبار کمیسیون کشاورزی و آب
- اخبار کمیسیون گردشگری
- اخبار کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران
- اخبار کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی
- اخبار کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت
- اخبار کمیسیون معدن و صنایع معدنی
- اخبار کمیسیون مسئولیت اجتماعی
- اخبار کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول
- اخبار کمیسیون انرژی