مشاور وزیر راه: ایجاد مسیر ترانزیتی جدید با افتتاح راه‌آهن خواف-هرات / ارتباط با چین و آسیای میانه از مسیر مزارشریف

مشاور وزیر راه: ایجاد مسیر ترانزیتی جدید با افتتاح راه‌آهن خواف-هرات / ارتباط با چین و آسیای میانه از مسیر مزارشریف
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : جمعه ، 21 آذر 1399

توضیحات مشاور وزیر راه در خصوص نحوه توسعه و تامین واگن برای خط راه آهن خواف- هرات:

ایجاد مسیر ترانزیتی جدید با افتتاح راه‌آهن خواف-هرات / ارتباط با چین و آسیای میانه از مسیر مزارشریف

 

مشاور و نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور زیربنایی و طرح‌های ویژه گفت: خط راه‌آهن خواف – هرات مسیر ترانزیت ریلی ایران را توسعه خواهد بخشید و ضمن اتصال کشورمان به آسیای میانه، زمینه را فراهم می کند تا در فازهای توسعه‌ای بعدی، این ارتباط تا چین نیز برقرار شود. 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ «سیدحسین میرشفیع» در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح ظرفیت های این خط ریلی پرداخت و بیان کرد: راه آهن خواف-هرات در چهار قطعه و به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر تعریف شده است که ۷۷ کیلومتر آن در قالب دو قطعه پیش از این در داخل خاک ایران ایجاد شد و تا نقطه مرزی شمتیغ به طور کامل مورد بهره برداری قرار گرفته بود و حتی معادن سنگان خواف نیز از آن بهره می برند.

وی ادامه داد: در این مرحله قطعه سوم راه آهن خواف – هرات مورد بهره برداری قرار گرفت که در خاک افغانستان واقع شده است. به بیان بهتر، تعهد اجرای سه قطعه اول که شامل دو قطعه در خاک ایران و قطعه سوم از نقطه صفر مرزی به طول ۶2 کیلومتر در خاک افغانستان است، بر عهده ایران بود.این قطعه از مرز ایران و افغانستان تا ایستگاه روزنک، ادامه خواهد داشت. بهره‌برداری از فاز فعلی، این امکان را فراهم می کند تا در نقطه روزنک که تلاقی با جاده اصلی «دوغارون به هرات» وجود دارد، امکان تخلیه و بارگیری فراهم شود و برای ادامه حمل از ظرفیت ناوگان حمل و نقل جاده ای استفاده شود.

*قطعه چهارم را ایتالیایی‌ها تامین مالی خواهند کرد

میرشفیع در خصوص ادامه روند توسعه این خط آهن گفت: در باب قطعه چهارم خط آهن خواف-هرات، ذکر این نکته ضروری است که تامین مالی آن از سوی کشور ایتالیا انجام می گیرد و در حال حاضر یکی از مشاوران ایرانی در حال انجام مطالعات لازم برای تکمیل این خط است.

وی خاطر نشان کرد: قطعه چهارم در دو فاز «4الف» و «4ب» اجرا خواهد شد. مورد اول پیش از این به یک شرکت قزاق واگذار شده است و قطعه «4ب » نیز تا میدان هوایی هرات ادامه پیدا می کند، پس از تکمیل مطالعات به مناقصه گذاشته خواهد شد.

مشاور وزیر راه و شهرسازی به نکته مهم دیگری نیز اشاره کرد و گفت: چنانچه قطعه «4الف» تکمیل شود، این امکان وجود دارد تا ما به سمت مزارشریف هم این مسیر را ادامه داده و از مزار به حیرتان (بندرگاه کوچکی که در مرز میان ازبکستان وافغانستان واقع شده) پیش برویم و از آنجا نیز به کشورهای ازبکستان و در ادامه کریدور حمل‌ونقلی چین مرتبط شویم.

 وی خاطر نشان کرد: طول این راه آهن با قسمت های فرعی که برای آن پیش بینی شده، حدود 700 کیلومتر خواهد بود. وزیر راه اعلام آمادگی کرده است تا با همکاری و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای اجرای این راه آهن برنامه ریزی انجام بگیرد.

*تامین واگن های صادراتی و نقش افغانستان در تضمین امنیت این خط آهن

نماینده وزیر راه و شهرسازی در امور زیربنایی و طرح‌های ویژه یادآور شد: تکمیل چنین زیرساختی به توسعه اقتصادی منطقه و به ویژه کشور افغانستان کمک خواهد کرد و قطعا تمامی طرفین از ظرفیت های آن منتفع می شوند.

میرشفیع در خصوص روند تامین واگن تجاری برای حمل کالاهای ایرانی، گفت: به استناد توافقی که میان راه آهن دو کشور انجام گرفت، حدود یک سال بهره برداری و نگهداری از این خط آهن توسط راه آهن جمهوری اسلامی انجام می گیرد و ما واگن های مورد نیاز را تامین کرده و در اختیار قرار می دهیم تا بار تجار انتقال پیدا کند.

وی گوشه چشمی نیز به موضوع دغدغه های فعالان اقتصادی در باب تامین امنیت این خط آهن در خاک افغانستان داشت و توضیح داد: در باب امنیت نیز براساس توافقات انجام گرفته، این ماموریت بر ذمه کشور افغانستان خواهد بود و ایستگاه های جدیدی در طول مسیر شکل گرفته که این مهم را تضمین خواهند کرد. اگرچه که شرایط کشور افغانستان به گونه ای نیست که بتوان تا حد زیادی به این موضوع اتکا کنیم.

مشاور وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با تکمیل راه آهن چابهار این ظرفیت وجود خواهد داشت که مسیر تجاری ما از این بندر تا افغانستان و آسیای میانه ادامه پیدا کند. البته همین حالا ارتباط راه آهن ما از بندرعباس به خواف وجود دارد و می توانیم از ظرفیت های بندرعباس نیز برای توسعه ارتباطات تجاری بهره بگیریم.

 

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی