چالش تامین آبی معادن و صنایع خراسان رضوی تا سال 1404 رفع می‌شود

چالش تامین آبی معادن و صنایع خراسان رضوی تا سال 1404 رفع می‌شود
نویسنده خبر : روابط عمومی تاریخ بارگذاری : پنج شنبه ، 16 بهمن 1399

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع فعالان اقتصادی عنوان کرد:

چالش تامین آبی معادن و صنایع خراسان رضوی تا سال 1404 رفع می‌شود

وزیر صنعت، معادن و تجارت گفت: با اجرای خط دوم انتقال آب از هرمزگان و خلیج فارس به خراسان رضوی، واحدهای صنعتی و معدنی این استان از سال 1404 مشکل آبی نخواهند داشت.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ علیرضا رزم حسینی در نشستی صمیمانه با فعالان و تشکل های اقتصادی خراسان رضوی، با بیان اینکه خود را بدهکار خراسان رضوی می دانم و از سوی رهبری و رئیس جمهور هدیه ای برای این استان آورده ام، عنوان کرد: نوید می دهیم که زیرساخت های خط انتقال آب از خلیج فارس به خراسان رضوی تا به امروز، پیشرفتی 35 درصدی داشته است. این طرح قرار است که مشکل بزرگ تامین آب واحدهای صنعتی و معدنی این خطه را مرتفع سازد.

وی افزود: ایده اجرای چنین طرحی در سال 1391 مطرح شد، آن هم با این استدلال که نمی‌توان همه صنایع آب‌بر را در کنار دریا احداث کرد، چرا که بخشی از توازن در توسعه صنعتی از دست می رفت و واحدهای قدیمی نیز با مشکل مواجه می شدند. پس با این نگاه، در نهایت چنین نتیجه گیری شد که اگر آب را به فلات مرکزی ایران برسانیم، هم توازن توسعه ای شکل می‎گیرد و هم اشتغال در کل کشور متوازن می شود. بنابراین با یک اراده و جدیت، این کار از سال 1392 آغاز شد و تا امروز پیشرفت مطلوبی داشته است.

رزم حسینی اذعان کرد: خط اول این پروژه، با مشارکت شرکت های گل گُهر، مس ایران و در ادامه شرکت چادرملو یزد شروع شد و از خلیج فارس و هرمزگان حدود 330 کیلومتر لوله آب به منطقه سیرجان منتقل شد. براین اساس، آب در مبدا شیرین می شود و از ارتفاعات سیرجان عبور کرده و به این منطقه می رسد. بسیاری از واحدهای فولادی آن منطقه نیز برای تولید کنسانتره با تانکر آبرسانی می کردند و حالا به مدد تحقق این طرح، دیگر چالشی را در این زمینه نخواهند داشت.

وی یادآور شد: روند اجرای قطعه دوم هم فعلا برای 150 کیلومتر آغاز شده است. قطعه سوم نیز در طول 370 کیلومتر به منطقه اردکان یزد می رسد که با سرمایه گذاری 16هزار و 300میلیارد تومانی در حال انجام است. ما امروز با این پروژه، عملیات بزرگ انتقال آب از دریا به صحرا را شاهدیم. کار بزرگی که نتوانستیم به خوبی به مردم معرفی کنیم تا بدانند در شرایط سخت تحریم هم می شود چنین طرح هایی را اجرایی نمود.

*ارزان ترین مسیر انتقال آب به خراسان رضوی و مشهد

وزیر صمت بار دیگر متذکر شد: بهترین و ارزان ترین مسیر برای انتقال آب به خراسان رضوی که هم اکنون 35 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، انتقال آب هرمزگان و خلیج فارس است. امیدوارم به زودی آغاز عملیات اجرای خط دوم که از هرمزگان به کرمان و سپس خراسان جنوبی و خراسان رضوی امتداد می یابد را شاهد باشیم. با این پروژه، دیگر مشکل آب که برای بخش معدن مطرح است را شاهد نخواهیم بود. تامین مالی این پروژه عظیم نیز صد در صد از طریق سرمایه گذاری صورت گرفته و برای آن حتی یک ریال هم از دولت مطالبه نمی کنیم.

وی ادامه داد: از هرمزگان تا مشهد، 1550 کیلومتر خط انتقال آب خواهد بود و در طول دوره 60 ماهه ساخت، 30هزار نفر شغل ایجاد خواهد شد و در 1404 نیز امیدواریم آب به منطقه خراسان رضوی و مشهد برسد و برای صنایع این استان مصرف شود. ظرفیت خط انتقال دوم حدود 230 میلیون متر مکعب می باشد. خط سوم را نیز به صورت همزمان شروع خواهیم کرد. تمام کارهای ابتدایی انجام شده و این خط به استان های یزد و اصفهان می رسد. تامین اعتبار آن نیز از منابع غیردولتی و با مشارکت شرکت های معدنی و صنعتی صورت می گیرد.

رزم حسینی خاطر نشان کرد: ما بخش خصوصی ثروتمندی داریم. ثروت آفرینی در نظام ما مقدس است و باید برای هر کارآفرین متحد و دلسوز، باید یک فرش قرمز پهن شود و باید این افراد را از بروکراسی نحس اداری و ناامیدکننده نجات دهیم.

همه سازمان های دولتی باید در خدمت بخش خصوصی باشند

رزم حسینی با تاکید بر لزوم حمایت از صنعتگران تصریح کرد: چه اشکالی داشت اگر کارخانه ها تا 30 سال معاف از مالیات می شدند؟ با این کار، چه پول هایی که از خانه ها خارج می‌شد و تبدیل به کارخانه می گردید.

وی نقبی به سرمایه های ارزشمند این آب و خاک زد و تاکید کرد: ایران کشوری معدن خیز و نفت خیز است. ما زون معدنی خاورمیانه را در اختیار داریم. از سوی دیگر، سرمایه اجتماعی ایران یعنی جوانان تحصیلکرده ای که هنوز کارآموز بازار و فعال اقتصادی نشده اند، باید به سمت و سوی کسب تجربه هدایت شوند و این کار باید از سوی بنگاه های اقتصادی انجام بگیرد و در این راستا، همه سازمان های دولتی باید در خدمت بخش خصوصی قرار گرفته و از فعالان این حوزه حمایت کنند.

*قول تسهیلات یک هزار میلیاردی وزارت صمت برای طرح مثلث توسعه خراسان رضوی

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش، درباره حمایت وزارتخانه اش از اجرای طرح مثلث توسعه خراسان رضوی گفت: فضای مطالبه استانداری از ارکان مختلف باید ادامه یابد؛ الگوی اقتصاد مقاومتی براساس فرمان رهبر معظم اتقلاب شکل گرفته است و باید اجرایی شود.

وی ادامه داد: وزارت صمت از منابع خود هزار میلیارد تومان به شرکت‌های کوچک و خرد در چارچوب مثلث توسعه اقتصادی تسهیلات ارائه می دهد؛ این مبلغ باید از سوی استانداری جذب شود.

وی تاکید کرد: باید کاری کنیم که هیچ کس یارانه بگیر نباشد و افراد توانمند و متکی به درآمد خود باشند این همان عزت اسلامی است که بزرگان ما بر آن تاکید می ورزند.

رزم حسینی خاطرنشان کرد: وزارت صمت مسئول تجارت خارجی و داخلی، صنعت و تولید کشور است. ما اقتدار این وزارتخانه را حفظ خواهیم کرد و افزایش خواهیم داد و اجازه بعضی مداخلات را نمی دهیم. صادرکننده شریف ما قاچاق فروش ارز نیست و باید مختار و مجاز به فعالیت باشد. صادرکنندگان مجاهدان اقتصادی هستند و باید شرایطی را برای آن ها فراهم کنیم تا ارز خود را صرف خریداری کالا یا فروش در بازار ایران کنند و یا به ارز نیمایی تبدیل نمایند.

استاندار پیشین خراسان رضوی گفت: برای من سعادتی بود که در این استان مهم کشور، خادم امام رضا(ع) و مردم شریف خراسان رضوی بودم و هر جا که باشم بر خود وظیفه میدانم که به این خدمت ادامه دهم.

 

 

 

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی