رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور: استان خراسان رضوی پایلوت مشاغل خانگی در کشور خواهد بود

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:
استان خراسان رضوی پایلوت مشاغل خانگی در کشور خواهد بود
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: استان خراسان رضوی پایلوت مشاغل خانگی در کشور خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی؛ علی اوسط هاشمی در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار کرد: در شرایط دشوار اقتصادی که فراهم کردن یک محل عرضه برای جوانان راحت نیست، بر آن شدیم تا دپارتمان ملی مشاغل خانگی را ایجاد نماییم، چرا که مشاغل خانگی دارای این ظرفیت هستند که زمان و مکان نمی شناسند. به طوری که می توان خانه را به مرکز تولیدی و بازاریابی تبدیل کرد و بدین ترتیب برای خیل عظیمی از سرمایه انسانی و فارغ التحصیلان جویای کار، اشتغال ایجاد کرد. با توجه به ظرفیت های بالقوه استان خراسان رضوی می تواند پایلوت مشاغل خانگی در کشور باشد.
وی با بیان اینکه اقتضای زمان تغییر است و باید این تغییر را جدی بگیریم، تصریح کرد: امروز شاهد روند پر سرعت توسعه تکنولوژی و اثرات آن بر بخش های مختلف هستیم و این وضعیت، رویش و زایش جدیدی را در مشاغل مختلف رقم می زند پس مهارت آموزی های ما نیز باید به همین تناسب، ارتقا پیدا کند.
معاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نیروی کار باید با نیازهای توسعه ای اقتصاد کلان تناسب داشته باشد چرا که پایه های اصلی اقتصاد را تشکیل می دهد، یادآور شد: متاسفانه بسیاری از جوانان از دانش کافی برخوردارند اما از مهارت کافی بی بهره اند، این در حالی است که سرمایه انسانی به هر سرمایه دیگری ارجحیت دارد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور یادآور شد: هدف ما توانمندسازی نیروهای دانش آموخته در فعالیت های تخصصی است. 16 الی 17 مرکز تخصصی از اوایل انقلاب تا یک الی دو سال اخیر ایجاد شده که خوشبختانه امروز این رقم به40 الی 47 مرکز جدید تخصصی در بخش های مختلف افزایش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: فاصله و گسستی میان صنعت و مهارت وجود دارد، همان طور که این فاصله را میان صنعت و دانشگاه شاهد هستیم. مطالبه صنعتگران این است پیوند مهارت و صنعت تعمیق شود. هر چند که در بعد کارگری در برهه ای توفیقاتی حاصل شده اما این مهم کفایت نمی کند. با توجه به این دامنه پرسرعت تکنولوژی و فناوری های روز دنیا پیش بینی کردیم که در سال آینده در جوار شهرک شرکت های صنعتی و در مراکز بزرگ صنعتی، کارگاه آموزشی تاسیس کنیم و برای هر کارگاه و مرکز صنعتی به عنوان کارگاه آموزشی و روش آموزش استاد_ شاگردی نوین تعریف نموده ایم.
اوسط هاشمی یادآور شد: استانداردهای مدنظر ما به سمتی هدایت شده تا با توجه به شرایط روز، تغییر در تالیفات، تربیت مربیان، تجهیز به روز کارگاه ها در مراکز آموزش حاصل گردد. خوشبختانه مجلس شورای اسلامی پس از سال ها، در بودجه 1400 اعتبارات ارزشمندی را برای آغاز این کار در نظر گرفته است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور عنوان کرد: برآورد سازمان های جهانی حاکی از آن است که در سال 2022، 133 میلیون شغل از تکنولوژی جدید ایجاد می شود. کثرت و تنوع فعالیت های اقتصادی در حوزه فناوری و اطلاعات، در بخش های مختلف منطبق با آمادگی دانش آموختگان و افراد جویای کار است.
وی افزود: در کشور ما به موضوع مهارت به عنوان یک ضرورت ملی نگاه کلان و فراگیر صورت نگرفته است و متاسفانه اهمیت مهارت عمومیت پیدا نکرده و این مهم در سبد هزینه کارآفرینی، کارفرما جایگاه خاصی ندارد این در حالی است که برای تحصیل سرمایه گذاری شده اما برای کسب مهارت هزینه ای چندانی صورت نگرفته است.
اخبار عمومی
اخبار کمیسیونها
- اخبار کمیسیون تجارت
- اخبار کمیسیون صنعت
- اخبار کمیسیون کشاورزی و آب
- اخبار کمیسیون گردشگری
- اخبار کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران
- اخبار کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی
- اخبار کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت
- اخبار کمیسیون معدن و صنایع معدنی
- اخبار کمیسیون مسئولیت اجتماعی
- اخبار کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول
- اخبار کمیسیون انرژی