آخرین مهلت برای صادرکنندگانی که به جای دلار، ریال میآورند

آخرین مهلت برای صادرکنندگانی که به جای دلار، ریال میآورند
به گزارش ایسنا، از اردیبهشت ۱۳۹۷ و همزمان با از سرگیری تحریمهای اقتصادی امریکا علیه ایران، دولت دو سیاست ارزی را برای مدیریت منابع و مصارف کشور در این حوزه اجرایی کرد.
از سویی اعلام شد که واردات بیش از ۱۰۰۰ قلم کالا به کشور ممنوع خواهد بود و البته این فهرست در طول سه سال به بیش از ۲۵۰۰ قلم کالا افزایش یافت. در چارچوب این سیاست، واردات کالاهایی که مشابه داخلی داشتند یا جزو کالاهای ضروری و مواد اولیه تولید نبودند به کشور ممنوع شد.
از سوی دیگر دولت برای تامین ارز مورد نیاز کالاهای وارداتی اعلام کرد که صادرکنندگان باید بخش مهمی از ارز حاصل از فروش کالاهای خود به کشور را از طریق سامانه نیما یا واردات در ازای صادرات به کشور بازگردانند. در طول این سه سال با وجود اختلاف نظرهای فراوانی که میان بانک مرکزی و فعالان اقتصادی وجود داشته، روند بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور ادامه پیدا کرده است.
در کنار صادرات با ارزهای خارجی، برخی صادرکنندگان محصولات خود را در برخی کشورهای همسایه به شکل ریالی به فروش رساندهاند که بحث درباره نحوه ایفای تعهدات آنها و بازگشت پول حاصل از فروش محصولاتشان در سالهای گذشته بحثی طولانی بوده است. حالا سازمان توسعه تجارت، آخرین مهلت برای برای تعیین تکلیف این صادرات را اعلام کرده و آخرین مهلت ثبت فروش ریالی کالاهای صادراتی به عراق، افغانستان و همچنین سایر کشورها در بازه زمانی ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ تا ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ نهایی شده است.
براساس این اطلاعیه، آخرین مهلت ثبت فروش ریالی صادرات به عراق و افغانستان ۳۱ خردادماه سال جاری بوده و بر اساس ثبت کوتاژهای صادراتی در سامانه جامع تجارت، نسبت به رفع تعهدات ارزی این دسته از صادرکنندگان و اطلاعرسانی از طریق سامانه جامع تجارت اقدام خواهد شد.
اخبار عمومی
اخبار کمیسیونها
- اخبار کمیسیون تجارت
- اخبار کمیسیون صنعت
- اخبار کمیسیون کشاورزی و آب
- اخبار کمیسیون گردشگری
- اخبار کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران
- اخبار کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی
- اخبار کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت
- اخبار کمیسیون معدن و صنایع معدنی
- اخبار کمیسیون مسئولیت اجتماعی
- اخبار کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول
- اخبار کمیسیون انرژی