غلامحسین شافعی : از هفته آینده، دبیرخانه اکو به ایران واگذار میشود

غلامحسین شافعی :
از هفته آینده، دبیرخانه اکو به ایران واگذار میشود
رئیس اتاق ایران میگوید: از هفته آینده، دبیرخانه سازمان اکو به ایران واگذار میشود، همچنین ایران پیشنهاد داده ایجاد یک بلوک اقتصادی در حوزه دریای خزر ارائه داده که میتواند به پایداری سازی شرایط اقتصادی کمک کند.
غلامحسین شافعی، در آیین تجلیل از صادرکنندگان برتر استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی کشور مطلوب نیست، اظهار کرد: بنابراین فعالیت صادرکنندگان در این شرایط بسیار ارزشمند است و همه به این مسئله اذعان دارند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران افزود: فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این شرایط سخت کشور را اداره کرده و با ناملایمات بسیاری مواجه شدهاند، امیدواریم در آینده شرایط بهگونهای پیش برود که شاهد شکوفایی در حوزه تولید و صادرات باشیم.
او با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شاهد اقداماتی در حوزه تولید و صادرات بودیم، گفت: اقداماتی نیز در چند ماه گذشته انجام شده است که به ما امیدواری میدهد و برخی امورات نیز تسهیل شده؛ اما نیازمند اقدامات بزرگ هستیم.
شافعی اظهار کرد: خوشبختانه مذاکرات در وین سمتوسوی مثبت دارد که جای خوشحالی است؛ اما نگرانی نیز وجود دارد که شوقوذوق درآمد نفتی و تکیه برنامهریزان بر درآمدهای نفتی برای بودجههای جاری افزایش یابد و این یک هشدار به مسئولان و برنامهریزان است که اگر قرار باشد درآمدهای حاصل از نفت را مثل سالهای گذشته مصرف کنیم آینده اقتصاد ایران همچون سالهای گذشته مساعد نباشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه ایران به اجلاس شانگهای و اوراسیا پیوسته است، یادآور شد: این مسئله میتواند دامنه کار تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی را افزایش دهد، از سوی دیگر اگر بهدرستی حرکت کنیم میتوانیم امیدوار باشیم از عقبماندگی که از برنامههای پیشبینی شده در صادرات کشور در منطقه ایجاد شده است رهایی یابیم.
وی افزود: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته مقرر بود ایران در سال ۱۴۰۴ در رتبه اول صادرات منطقه قرار بگیرد، اما اکنون در جایگاه درستی قرار نداریم، سیاستگذاران باید به این مسئله توجه کنند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تأکید بر اینکه نمیتوان بدون پشتوانه قوی در حوزه تولید و صادرات موفق باشیم، تصریح کرد: وعدههای متعدد در طول چند دهه اخیر از سوی مسئولان به صادرکنندگان داده شده است که عمر این وعدهها با عمر صادرات برابری میکند، باید شاهد حرفهای تازه در این حوزه باشیم.
او تصریح کرد: در بسیاری از مسائل اقتصادی علاج واقعه قبل از وقوع انجام نمیشود، اگر همین فردا اعلام شود صادرات ایران چهار برابر میشود آیا زیرساختهای تولید، حملونقل، گمرک، امور مرزی و... قادر به پاسخگویی به حجم بالای صادرات است، بنابراین برنامهریزان باید به فکر توسعه زیرساختها در زمینههای مختلف باشند.
اخبار عمومی
اخبار کمیسیونها
- اخبار کمیسیون تجارت
- اخبار کمیسیون صنعت
- اخبار کمیسیون کشاورزی و آب
- اخبار کمیسیون گردشگری
- اخبار کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران
- اخبار کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی
- اخبار کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت
- اخبار کمیسیون معدن و صنایع معدنی
- اخبار کمیسیون مسئولیت اجتماعی
- اخبار کمیسیون سرمایه گذاری و بازار پول
- اخبار کمیسیون انرژی