رئیس اتاق ایران ابراز نگرانی کرد: بخش تولید از لغو معافیت ورودی ماشین‌آلات، زیان جدی خواهد دید

رئیس اتاق ایران ابراز نگرانی کرد: بخش تولید از لغو معافیت ورودی ماشین‌آلات، زیان جدی خواهد دید
نویسنده خبر : روابط عمــومی تاریخ بارگذاری : جمعه ، 30 ارديبهشت 1401

 رئیس اتاق ایران ابراز نگرانی کرد:

بخش تولید از لغو معافیت ورودی ماشین‌آلات، زیان جدی خواهد دید

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: لغو معافیت حقوق ورودی ماشین‌آلات و تجهیزات تولیدی،‌ بخش‌های صنعت، معدن و کشاورزی را به مشکلات جدی دچار می‌کند و روند نوسازی در هر کدام از این حوزه‌‌ها را به چالش می‌کشاند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «غلامحسین شافعی»، در نودوسومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی این استان، با اشاره به تصمیمی که در بودجه امسال اعمال شده و آسیب‌های جدی برای بخش مولد در پِی دارد، عنوان کرد: جای تامل است که به‌رغم تاکیداتی که در حمایت از تولید و ارتقای ظرفیت‌های این بخش عنوان می‌شود و همچنین دغدغه‌هایی که در باب شکاف فناورانه وجود دارد، معافیت حقوق گمرکی ماشین‌آلات تولیدی که تولید داخلی ندارد، لغو می‌شود تا هزینه‌های این بخش دوچندان گردد.

وی متذکر شد: مدافعان این تصمیم مدعی آن هستند که این اتفاق می‌تواند به رونق شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید ماشین‌آلات و فناوری‌های مورد نیاز بخش تولید در داخل منجر شود اما توجه ندارند که چنین اتفاقی در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست و در این بازه هم بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی به واسطه استهلاک تجهیزات و ماشین‌‌آلات خود و هزینه بالای تولید، خسران خواهند دید.

رئیس اتاق ایران با اشاره به ممانعت از فعالیت بخش خصوصی درزمینه ورود کالاهای اساسی به‌عنوان دومین تصمیمی که  می‌تواند چالش‌های متعددی را موجب شود، عنوان کرد: وظیفه تهیه و تدارک نهاده‌ها و کالاهای اساسی بر ذمه شرکت‌های دولتی گذاشته شده و  بخش خصوصی حق واردات کالا را در این بخش ندارد. نکته اینجاست که اگر عملکرد سازمان‌هایی که تاکنون برخی کالاهای اساسی را وارد می‌کرده‌اند، بررسی و با بخش خصوصی مقایسه شود، نتایج قابل تاملی حاصل می‌‌آید. کنار گذاشتن بخش خصوصی از چرخه ورود کالاهای اساسی، آن‌هم در شرایط موجود، دغدغه‌ها و ابهامات متعددی را ایجاد می‌کند که تبعاتش گریبانگیر مصرف‌کننده نیز خواهد شد.

شافعی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع حذف ارز ترجیحی اشاره و ابراز کرد: هشدارهای متعددی در سنوات قبل در مورد این ارز و اثرات آن عنوان شده بود. در مهر 1397 بخش خصوصی بررسی‌ها و راهکارهای خود را درباره ارز ترجیحی به دولت وقت ارائه نمود و اگر در آن زمان به این نسخه درمانی توجه کافی صورت می‌گرفت، هم‌اکنون اقتصاد کشور در وضعیت متفاوتی قرار داشت. بخش خصوصی بارها هشدار داده که تصمیمات آنی و کارشناسی نشده، برای اقتصاد و معیشت جامعه، زیان‌بار هستند.

رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی در بخش دیگری از این نشست، در خصوص دستور کار مرتبط با منظور شدن کمک‌های مالی افراد خیر به انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی مشهد به‌عنوان هزینه‌های قابل‌قبول مالیاتی، تصریح کرد: به منظور پرهیز از تخلفات احتمالی، موسسات خیریه اغلب با سختگیری‌های قانونی زیادی مواجه هستند اما برای موسساتی که سوابق طولانی و روشنی دارند، باید حمایت‌های بیشتری اعمال شود تا در شرایط موجود، ظرفیت آن‌ها به کاهش آلام جامعه کمک کند. نظارت‌ها نیز باید به گونه‌ای باشد که افراد از فعالیت‌های خیرانه، روی‌گردان نشوند.

 

دانلود اپلیکیشن اتاق بازرگانی